hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurs merkezi öğrencileri doğru tercih için bir arada

    Kurs merkezi öğrencileri doğru tercih için bir arada
    expand

    Kurs merkezi öğrencileri doğru tercih için bir arada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi ile EKET Fuarcılık işbirliğinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için 'Üniversite Tercih Günleri' düzenlendi.

    Üniversiteler hakkında bilgi sahibi olan ve eğitim danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumları dinleyen öğrenciler, stantları tek tek gezerek hem üniversiteler hem de bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde gün boyu devam eden etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından 28 üniversitenin temsilcileri katılım sağladı. Tarsus’tan Anamur’a birçok okuldan katılım sağlayan öğrencilerin bir arada olduğu etkinlikte öğle arası öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı. Programa, Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş katıldı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gündeş, öğrencilerin tercihlerinin gelecekte yaşamlarını belirleyeceğini, o nedenle bu dönemde üniversite adayı öğrencilerin kendilerine sunulan imkanı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

    Bu yıl ilk defa Büyükşehir işbirliğinde, Mersin’de 4’üncüsü düzenlenen 'Üniversite Tercih Günleri'ne Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkez ile birlikte 8 ilçede toplam 4 bin 372öğrenciye hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Kurs merkezinde aldıkları eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerle desteklenen öğrenciler, yaratılan fırsattan çok memnun kaldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow