hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MER-EK, çölyak hastalarını glütensiz ekmekle buluşturuyor

    MER-EK, çölyak hastalarını glütensiz ekmekle buluşturuyor
    expand

    MER-EK, çölyak hastalarını glütensiz ekmekle buluşturuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastalarını ihtiyaç duydukları glütensiz ekmeğe kavuşturuyor.
    Kısa süre önce çölyak hastalarına çağrıda bulunarak başvurularını almaya başlayan MER-EK, şu anda 120 hastaya haftada yaklaşık bin 700 adet glütensiz ekmek ulaştırıyor. İkamet ettikleri noktalara en yakın ekmek büfelerinden glütensiz ekmeklerini alabilen çölyak hastaları, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmayı takdirle karşıladı. MER-EK, çölyak hastalarının başvurularını almaya devam ediyor.
    MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. bünyesinde üretilen 50’şer gramlık glütensiz ekmekleri hiçbir kar elde etmeden Mersin’de yaşayan çölyak hastalarına tanesi 50 kuruştan ulaştırıyor. MER-EK’e başvurarak glütensiz ekmek talebinde bulunan 53 yaşındaki çölyak hastası Yakup Maskan, haftada bir gün Akdeniz İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan 20 No’lu ekmek büfesinden bir haftalık ekmek ihtiyacını karşılıyor. Aynı zamanda 25 yıldır Tip 2 Diyabet hastalığı da bulunan Maskan, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı hizmetten memnuniyetini dile getirerek, “Ben çölyak ve aşağı yukarı 25 yıldan beri Tip 2 Diyabet hastasıyım. Glütensiz ekmeğe ulaşmam çok zor oluyordu. Büyükşehir Halk Ekmek sayesinde buna kolaylıkla sahip olduk. Ben bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in şahsında Mersin Halk Ekmek ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Gayet mutlu ve rahat bir şekilde kullanmaktayım. Sindirim sistemim de rahatladı. Şu anda memnunum, mutluyum” diye konuştu.
    MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Mersin’de sayısı yaklaşık 3 bini bulduğu tahmin edilen çölyak hastasının tamamına ulaşmayı amaçlıyor. Çağrıyı sürdüren MER-EK yetkilileri, çölyak hastalarını kendilerine en yakın ekmek büfelerine başvuruda bulunmaya davet ediyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow