hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Barosu, ‘Gelin hep birlikte ağaçlandıralım’ kampanyası başlattı

    Mersin Barosu, ‘Gelin hep birlikte ağaçlandıralım’ kampanyası başlattı
    expand

    Mersin Barosu, ‘Gelin hep birlikte ağaçlandıralım’ kampanyası başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde ormanlık alandaki ağaç katliamının ardından sosyal medya hesabından başlatmış olduğu ‘Gelin Hep Birlikte Ağaçlandıralım’ kampanyasına Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile tüm kurum, kuruluş, oda, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları destek vermeye davet etti.
    Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Sevim Küçük ve Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim’in de eşlik ettiği ziyarette Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük eski kızılçam ormanının bulunduğu bölgede yaklaşık 1500’den fazla ağacın izinsiz kesilmesiyle ilgili süreç hakkında Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’dan bilgi aldı.  Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Birçok baromuz, sivil toplum örgütü, oda ve vatandaşlarımız bizlere, o bölgenin ağaçlandırılmasına destek vermek istediklerini iletti. Bu ve bunun gibi ağaç katliamı yapılan alanların, Mersin Barosu öncülüğünde, tüm stk, oda, kurum, kuruluş ve vatandaşların ortak girişimi ile yeniden ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Doğa katliamına karşı bu birliktelik, çevre duyarlılığının tüm kente ve ülkeye yayılması için çok önem arz etmektedir. Bu çağrımızın, doğamızı ve çevremizi hep birlikte korumak adına, bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için toplumsal tepkinin en yüksek mertebeden ve hep birlikte verilmesi anlamında örnek teşkil etmesini sağlamayı hedefledik. Bu sürecin sadece kamu eliyle yürütülmesi yeterli olmayacaktır. Toplumsal destek olmadıkça bu tür olaylar devam edecektir” ifadesini kullandı.
    Konuyla ilgili yasal işlemlerinin devam ettiğinin bilgisini veren Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, “En hızlı şekilde bu alana yeniden ağaç dikimi yapılması için çalışmalarımıza başladık ancak, özellikle şimdi yoğun yağış nedeni ile ağaç dikimi mümkün değil. Yağışlar durur durmaz ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Mersin Barosu ile her daim iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow