hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Büyükşehir, 'bal evi' üretmeye başladı

    Mersin Büyükşehir, bal evi üretmeye başladı
    expand

    Mersin Büyükşehir, 'bal evi' üretmeye başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan ve bünyesinde bulunan geri dönüşüm atölyelerinde imal ettiği ürünlerle dikkat çeken Tarsus Gençlik Kampı, bal üreticilerinin satış yapabileceği bal evleri üretmeye başladı.
    Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde çevre dostu çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan ve bünyesinde bulunan geri dönüşüm atölyelerinde ürettiği ürünlerle dikkat çeken Tarsus Gençlik Kampı, geri dönüşüm malzemelerinin de yeniden vatandaşa hizmet olarak dönmesi için örnek projeleri uygulamaya koymayı sürdürüyor.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesinin ardından farklı aktivitelerle adından sıkça söz ettiren Tarsus Gençlik Kampı yerleşkesi içine atıl vaziyette duran tribün malzemeleri kullanılarak iki yeni atölye yapıldı.
    Yaratıcılıkta sınır tanımayan projelere imza atan Tarsus Gençlik Kampı geri dönüşüm atölyesinde bugüne kadar kreş malzemeleri, oturma grupları, kitap durağı, pandemi döneminde sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılan iki kişilik bank, masa, sandalye, survivor oyun grupları ve daha onlarca çeşit ürün tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilirken, şimdi de Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı için istenen ve bal üreticilerinin satış yapabilecekleri bal evleri üretiliyor. Bal evlerinin üretimi için çok miktarda geri dönüşüm malzemesi kullanılıyor.
    Doğa sporlarının yapılabildiği, gözlem eviyle kuş sevgisinin gençlere aşılandığı, su sporları ve sportif aktivitelerin yanı sıra eğitim çalışmalarının da gerçekleştirildiği Tarsus Gençlik Kampı içerisinde süs bitkileri ve bölge iklimine uygun olan lavanta, biberiye, kaktüs, fesleğen, palmiye ağaçları ve daha pek çok bitkinin fidesi veya fidanlarının üretimleri de yapılıyor.
    Başta Gençlik Kampı’nın ihtiyaçlarının karşılandığı çalışma kapsamında üretilen fide veya fidanlar poşetleniyor, çeşitli alanlarda, yol kenarlarında ve ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılıyor. Saksılarda kullanılan toprak için de herhangi bir masraf yapılmıyor. Kendi imkanlarıyla elekten geçirilen ve gerekli karışımları yapılan topraklara, Tarsus Doğa Parkı içinde bulunan hayvanların gübreleri ilave edilerek, verim kazandırılıyor.
    Maki tipi bitkilerin yanı sıra kampta erik, ceviz, turunç ağaçlarının fidanlarının üretimi de yapılıyor. 130 erik ağacı, 40 ceviz ağacı, 80 defne ağacı, 20 avokado, 40 turunç ağacının fidanının üretildiği kamp içinde 3 bin kök biber fidesi ve değişik süs bitkilerinin de üretimleri gerçekleştirildi.
    Sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiyor. Bu kapsamda Tarsus Gençlik Kampı’nda oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı.
    Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde kampta incelemelerde bulunmuştu. Doğa sporlarının yanı sıra çeşitli aktivitelerin yapıldığı, engelli, yaşlı ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan kadın ve çocukların ağırlıklı olduğu farklı kesimlerden 31 bin vatandaşın misafir edildiği ve pandemi dönemi sonrasında yeniden daha aktif misafir ağırlamanın hedeflendiği Gençlik Kampı’ndaki geri dönüşüm atölyesini de gezen Başkan Seçer, buradaki yetkililerden bilgi almıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow