hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin kent protokolünden 30 Ağustos mesajı

    Mersin kent protokolünden 30 Ağustos mesajı
    expand

    Mersin kent protokolünden 30 Ağustos mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye M. Mustafa Gültak, yayınladıkları mesajlar ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.
    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98'inci yıl dönümünün milletçe büyük bir gururla kutlandığının altını çizen Vali Ali İhsan Su, "Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde bağımsızlığına, özgürlüğüne, milli ve manevi değerlerine daima sahip çıkacağını bu büyük zafer ile tüm dünyaya göstermiştir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin fertleri olarak bizler de uğruna nice şehitler verilerek bizlere emanet edilen bu kutsal vatanımıza sonsuza kadar sahip çıkmaya ve ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer de mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922′de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile topraklarımız işgalden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atütürk’ün önderliğinde, dünyanın hiçbir yerinde eşine rastlanmayacak bir mücadele örneği vermiş olan milletimiz, yokluk ve yoksulluk döneminde dahi hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Aziz milletimiz; birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhuyla kahramanlıklarla dolu bu mücadelenin sonunda bu güzel vatanı bizlere emanet etmiştir. Hem cephede hem de çağdaşlaşma yolunda her zaman birlik ve beraberlik içinde verilmiş olan bu büyük mücadeleleri bir an olsun dahi aklımızdan çıkarmadan vatanımızı korumak, Atatürk’ün izinden ayrılmadan cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur" ifadesini kullandı.
    'MİLLETİMİZ BU UĞURDA HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ GÖZE ALMIŞTIR'    
    Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise mesajında 30 Ağustos 1922 tarihinin, Türkiye tarihinin en destansı zaferlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
    “Esarete karşı boyun eğmeyen aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı’yla özgürlük ve bağımsızlık ideali etrafında kenetlenip eşsiz zaferler kazanmıştır. Aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına göz dikildiğinde, her türlü yokluğa rağmen büyük azim ve kararlılıkla mücadele verebileceğini dost-düşman herkese ispatlamıştır. Milletimiz, tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow