hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Şehir Hastanesi'nin memnuniyet oranı yüzde 97

    Mersin Şehir Hastanesinin memnuniyet oranı yüzde 97
    expand

    Mersin Şehir Hastanesi'nin memnuniyet oranı yüzde 97

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlar, hastaneden memnuniyet oranının yüzde 97 olduğunu söyledi.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlı ile birlikte yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Hastane konferans salonunda düzenlenen toplantıda yıl içerisindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda ilk olarak hastane ile ilgili tanıtım videosu izletildi.  Sağlık alanın da dünyada ilk defa uygulanan proje kapsamında hastane içerisinde internetten indirilen navigasyon programın kullanımına ilişkin de bir tanıtımı videosu izlettirildi. 350 civarında HYRT personelinin hizmet verdiğinin de bildirildiği toplantıda, 232 bin metrekare arazi üzerine kurulu ve 12 bin hasta kapasitesine sahip ve helikopter pisti bulunan, bin 300 yatak kapasitesine sahip hastanenin, özelliklerini anlatan tanıtımlar da yapıldı.
    Bilgilendirme toplantısında katılımcılara sunum yapan Başhekim Aydınlı, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi özelliğini taşıyan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3'üncü yılı geride bıraktıklarını belirtti. Tesisin  374 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu, akıllı bina sistemine sahip olduğunu aktaran Aydınlı,"51 ameliyathane, bin 300 yatak kapasitesi, 3 VİP oda, 21 süit oda, 546 tek kişilik hasta odası, 252 çift kişilik oda, 204 yoğun bakım odamız,  280 poliklinik, 3 bin 940 araç kapasiteli otopark, ücretsiz vale, hasta ve yakınlarının yararlanabileceği sosyal tesislerimiz var. Hastanemizin A kapısın da 3 bin 940 araç kapasiteli ücretsiz otoparkımız var. Sosyal alanlarımız var. Biz sağlık hizmeti için 7 gün 24 saat varız diyoruz. Hemen hemen tüm branşlarda dönüşümlü olarak hizmet veriyoruz. Hastaların burada tedavi olabilmesinin tek yolu hekiminin uygun görmesidir. Türkiye’nin her yerinden hastalara hizmet verdiğimiz fizik tedavi rehabilitasyon kliniğinde sıralarımız oldukça uzun. Yataklı tedavi hizmeti de veriyoruz bu klinikte. İç hastalıkları kliniğimiz var ki her gün yüzlerce hastaya hizmet veriyoruz. Ayrıca 7/24 hizmet veren bir kardiyoloji kliniğimiz var. Yapamadığımız tedavi yok ki aynı anda 4 adet anjiyo yapabiliyoruz. Ek ara yoğun bakım alanı daha açmak durumunda kaldık. Nükleer top kliniğimiz var. Troid tedavileri dahi uygulayabiliyoruz. Beyin cerrahisi kliniğimizde kafa tümörü dahil her şeyi yapabilen bir ekibimiz var. Mikroskop altındaki cerrahileri de uygulayabilen ekipmanımız var.  Göz kliğimizde yakın zamanda ekzaynır lazer hizmetini de hizmete sunacağız. Anne ve bebek dostu hastaneyiz. Dün tekrar denetlemeden geçtik ve bu unvanımızı koruyoruz" dedi.

    ONKOLOJİ MERKEZİNDE İLERİ TEKNOLOJİ
    Onkoloji merkezinde son teknoloji cihazlarla tedavi uyguladıklarını ifade eden Aydınlı, "Tıbbi onkologlarımız akıllı immünoterapiyi uyguluyor. Genetiğine uygun kemoterapik ilaç belirlenerek bunu veriyoruz. Ameliyathanelerimiz son teknolojiye sahip. Radyoloji kliniğimizde 2 adet emar, 3 adet tomogra cihazımız var. 72 saat içerisinde emar çekimlerini tamamlıyoruz, 24 saat içinde tomografi çekimlerini yapabiliyoruz. Mesai dışında da radyoloji dışında da ultrason tedavisi vermeye devam ediyorlar. Tüm yanıklar için 7-24 hizmet sunuyoruz. Palyatif merkezimiz var ki, 70 yatakla hizmet veriyoruz. Hayata yeniden geçiş aşamasında hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diyaliz merkezimiz var yine 30 yataklı, gebe okulumuz var özellikle çalışanlarımızı da buraya yönlendiriyoruz. Evde sağlık merkezimiz var ki bu zaten tüm hastanelerimizde mevcut. Kendi alanınızda kayıtlı vatandaşlarımıza bize ulaştıklarında bu hizmeti sağlıyoruz. Geleneksel alternatif tıp tedavisinde ise akapuntur, prolo terapi, hacemat uygulayabiliyoruz. Tanıtım yaptık ve inanılmaz bir başvuru var. Sağlık turizminin sağlık kısmındayız ama sonuçta gelenler turist ve bu hizmeti onlara sunmak için 2018’den hala günümüze kadar yabancılara bu hizmeti sağlıyoruz, bu hizmet için özel bir ekibimiz var. Hasta memnuniyeti bizim için önemli. Memnuniyet oranımız yüzde 96-97 düzeylerinde. Teknoloji yeterli değil içinde hekimlerin, sağlık çalışanlarının olması gerekiyor. Biz sağlık çalışanlarımız ile birlikte bu teknolojiyi vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz. Memnuniyet anketleri normalde 75 hasta ile yapılır ama biz 150 hasta ile yapıyoruz. Hastanemizde tüm bölümler izin MRHS sisteminin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Ama buraya gelip hekim burada değil denildiğinde o hekim ameliyathanede oluyor aslında o gün klinik hizmeti bulunmuyor. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı 182 üzerinden randevu almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

    İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı ise şunları söyledi: "İl sağlık müdürlüğü olarak 5 başkanlığımız var. Biri İdare ve Destek Hizmetleri Başkanlığı var ki 13 bin sağlık personelimizin atama işlerini yürütür ve 1 milyon 300 bin TL’lik bütçesinin döndürülmesini sağlar. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız var, merkezden Anamur'a, Çamlıyayla’ya kadar sağlık hizmetlerinin sunumunu sağlar. Bu da başlı başına bir kurum gibidir. Mersin’de bulunan bir çok kurumdan daha çok personeli olan bir başkanlıktır. Sadece 112 ekibimizde bin 100 kişi bulunmaktadır. 112’nin şehir içi ve dışı hasta ulaşım oranı çok iyi. Şehir içinde 10 dakikanın altında yüzde 92’deyiz. 100 hastadan 92’sine 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşmışız şehir içinde. İlçelerde de bu süre 30 dakikadır. Onda da 100 hastadan 91 tanesine müdahale etmişiz. Mersin’in coğrafi şartları göz önüne alındığında bu süre özellikle ilçeler hesaba katıldığında önemli. "
    Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow