hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 24 yeni ambulans vatandaşların hizmetinde

    Mersinde 24 yeni ambulans vatandaşların hizmetinde
    expand

    Mersin'de 24 yeni ambulans vatandaşların hizmetinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı tarafından Mersin'e gönderilen 24 yeni ambulans hizmete girdi, kentteki ambulans sayısı 122'ye yükseldi.
    Yeni ambulanslar, düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yeni araçlarla acil sağlık hizmetlerinin daha da güçlendiğini vurguladı. Acil sağlık hizmetlerinde vakaya ulaşım süresinin önemine dikkat çeken Bahçacı, "Acil sağlık hizmetlerimiz, yaygın istasyon ağıyla vakalara, Türkiye ortalamasından daha iyi bir sürede müdahale ediyorlar. Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen ambulanslarla birlikte eminim ki bu süreyi daha da kısaltacağız. Ayrıca bu ambulanslarımızın hizmete girmesi ile birlikte araç parkımızdaki ambulanslarımızın yaş ortalaması da 2 yıla düştü. Yeni ambulanslarımızı merkeze uzak ilçelerimizden başlayarak bir planlama çerçevesinde istasyonlarımıza dağıtacağız. Acil sağlık hizmetleri olarak bin 24 personelimizle birlikte biz büyük bir aileyiz ve gece gündüz demeden vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi.
    Yeni hizmete girecek ambulanslar ile birlikte, acil sağlık hizmetlerinden çekilecek olan ambulansların modifiye edilerek başka birimlerde kullanılacağını ifade eden Bahçacı, "Acil sağlık hizmetlerinde kullanım ömrünü tamamlayan araçlarımızı yeniden düzenleyerek nakil ambulansı ve evde sağlık hizmetleri birimlerimizde kullanmaya devam edeceğiz. Böylece ekonomik olarak da artı bir değer sağlayacağız. Nihayetinde geri çektiğimiz araçların ortalama yaşı 6-7 yıl" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow