hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de 251 bin fidan toprakla buluşacak

    Mersin’de 251 bin fidan toprakla buluşacak
    expand

    Mersin’de 251 bin fidan toprakla buluşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Kampanyası’na destek için 22 bin 518 katılımcı ile 251 bin adet fidan dikilecek.

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 Kasım günü saat 11.11’de 11 milyon ağaç dikilecek. Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile başlatılın kampanyaya Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden destek geldi.
    48 NOKTADA 22 BİN KATILIMCI İLE FİDAN DİKİLECEK
    Mersin’de gerçekleştirilecek ağaç dikme kampanyasına dair bilgi veren Mersin Bölge Müdürü Kenan Akduman, 8 Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında 11 ilçede ve 48 noktada 22 bin 518 katılımcı ile 251 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi. Etkinliğin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için, Mersin Valiliği koordinasyonunda, kamu kurumları, belediyeler, askeri birlikler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantılar yapıldığını dile getiren Akduman, “Fidan dikim alanları belirlenirken, öncelikle etkinliğe katılacak kamu kurumlarına ait alanlar, köy okulları, mezarlıklar, yol kenarları gibi kamusal alanların seçilmesi arzu edildi. Bölge Müdürlüğümüze bildirilen veya personelimizce tespit edilen kamusal alanlar yeterli olmadığından İdaremizce ağaçlandırma çalışmaları devam eden alanlarda da fidan dikimi gerçekleştirilecek. Fidan dikim alanlarındaki toprak işleme çalışmaları idaremizce tamamlandı. Dikilecek fidanlar fidanlıklarımızdan en az bir gün önceden sahaya nakledilerek dikime hazır hale getirilecek. Fidan dikim çapası ile gerekli yerlerde sulama için tanker-arozözler alanda hazır bulundurulacak” dedi.
    Etkinliğe bağış yapmak suretiyle katkıda bulunulması için çağrı yapan Akduman, bir fidan karşılığında 10 TL bağış yapan vatandaşların adına fidan dikimi gerçekleştirileceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow