hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de, 52 bin 500 fidan dikildi

    Mersinde, 52 bin 500 fidan dikildi
    expand

    Mersin'de, 52 bin 500 fidan dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN genelinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle 52 bin 500 adet fidan dikildi.
    Kent merkezindeki fidan dikim etkinliği, merkez Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'ndeki TOKİ konutları yanında yapıldı. Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile kent protokolü, fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi.
    Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Vali Su, "Bugün tüm ilimizde 52 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Toplamda 2 milyon 18 bin fidanı, proje kapsamında bu yıl toprakla buluşturmuş olacağız. Hem nesillerimize ağacı sevdirme, bu sevgiyi pekiştirle adına önemli bir etkinlik olarak değerlendiriyorum. Aynı zamanda da gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye'yi bırakmış olacağız" dedi.
    Orman Bölge Müdürü Akduman ise "Geçen sene ilimiz genelindeki 50 lokasyonda 268 bin fidanı aynı gün toprakla buluşturduk. Geçen yıl ilimiz genelinde 2 milyon 350 bin fidan diktik. Mersin bölgemiz, orman açısından büyük zenginliğe ve çeşitliliğe sahip. İl genelimizin yüzde 53'ü orman alanına tekabül etmekte" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow