hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de hedefler aşıldı

    Mersinde hedefler aşıldı
    expand

    Mersin'de hedefler aşıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2020 yılı makine ve ikmal programlarında belirlenen hedeflerin aşıldığı bildirildi.
    Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre; 2020 yılı bina ve tesislerden büyük onarım olarak 2 toplu koruma binası, 3 ilk müdahale ekip binası, 1 fidanlık duvar tesisi yapıldı. Ayrıca 6 yangın havuzu yapımı, 5 fidanlık drenaj kanalı, üretim parseli, gölgelik ve sundurma, 7 fidanlık muhtelif makine teçhizat alımı gerçekleştirildi. 32 orman yolu şebeke planı, 123 kilometre yeni orman yolu, 46 kilometre yol onarımı, 86 kilometre sanat yapısı, 25 kilometre yangın emniyet yolu ve 62 kilometre traktör yolu yapıldı.
    Araç parkına 50 ilk müdahale aracı ve 1 arazöz eklenirken, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, makine performansları bağlamında dozer, greyder ve ekskavatör kullanımında 28 bölge müdürlüğü arasında 1'inci sırada yer aldı. Müdürlükçe ilan edilen 28 yayladan 6'sının üzerindeki binalar, daha önceki yıllarda sabit kıymetlere alınarak kiralama işlemleri yapıldı. Geriye kalan 22 yayladaki 716 binanın sabit kıymetlere alınma işlemleri tamamlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow