hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli Belediyesi Basınevi’de son aşamaya gelindi

    Mezitli Belediyesi Basınevi’de son aşamaya gelindi
    expand

    Mezitli Belediyesi Basınevi’de son aşamaya gelindi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MEZİTLİ Belediyesi tarafından yaptırılan Basın Evi'nin kaba inşaatı tamamlanarak peyzaj ve düzenleme çalışmalarına geçildi.
    Basından sansürün kaldırılışının 12'nci yıldönümü 24 Temmuz'da temeli atılarak, koronavirüsünün etkilerine rağmen hızla tamamlanan Basın Evinde, toplantı odası, dinlenme ve aktivite alanları bulunuyor. Mezitli Deresi yanında yapılan Basın Evi, mimari yapısı, işlevi ve çevre düzenlemesi ile Mersin’de ilk olacak. Basın Evi'nin başka bir özelliği de sadece gazetecilerin değil tüm Mezitlilileri'n kullanacağı sosyal bir mekan olması.
    Mezitli’de bulunan muhtarlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları gibi Mersin basının da, bir mekana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli birçok yönüyle Mersin’in merkezi olmaya başladı. Farklı sektörler, çalışma merkezi olarak Mezitli’yi tercih ediyor. Gazeteci arkadaşlarımızdan yoğun olarak gelen talepler doğrultusunda bir Basın Evi yapmaya söz verdik. Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile yaptığımız görüşmeler ışığında Mezitli Deresi kenarında bulunan mütevazı bir alanda Basın Evi'ni yapmaya karar verdik. Cemiyet Başkanımız Kaya Tepe’nin öncülüğünde temelini atarak hızlı bir şekilde inşaatı tamamlama aşamasına getirdik. Her ne kadar gazeteciler adına yapmış olsak da, bu mekan tüm Mezitlililer'in gelip kaliteli zaman geçireceği bir merkez olacak. Basın mensuplarının yanı sıra Mezitlililer'in de yararlanabileceği Basın Evimizi özel bir günde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow