hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de izbe araziler yeşil örtüye büründü

    Mezitlide izbe araziler yeşil örtüye büründü
    expand

    Mezitli'de izbe araziler yeşil örtüye büründü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de kötü görüntüsüyle dikkat çeken ve sahibinin izin vermesiyle mısır ekimi yapılan arsada mısır fidanları boy vermeye başladı.

    Mezitli Belediyesi ve Üretici Kadın Kooperatifinin el atmasıyla mısır ekimi yapılan boş arsalar, kısa sürede yeşil bir cennete dönüştü. Sulama ve bakım işleri Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Babil kavşağında bulunan arsada mısırlar boy vermeye başladı.

    Belediye Başkanı Neşet Tarhan, boş arsa sahipleriyle konuşarak geçici bir süre tarım yapmaya ikna ettiklerini söyledi. Hem tarımsal üretime dikkat çekmek hem de kent içerisinde kötü görüntü oluşturan boş arsaları ıslah etmek adına ‘Kent İçi Tarım Projemizi’ hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tarhan, "Kent planlamaları yapılırken ‘kentsel tarım’ düşünülmemekte. Kent planlamasında da artık bu yönde değişiklikler yapılmalıdır. Biz de kentin merkezinde değerli arazisi olan bir vatandaşımızı ikna ederek buraların Üretici Kadın Kooperatifimiz tarafından tarımsal üretimde kullanılmasını sağladık. Vatandaşımız, inşaat yapılıncaya kadar bu değerli arazilerini tarımsal üretim yapılması kaydıyla kooperatifimizin kullanımına izin verdi. Kendisine teşekkür ederiz. Biz de kooperatifimizin yanı sıra çevrede yaşayan vatandaşlarımızı da bu üretimin içerisine katmak istedik. 7’den 70’e şenlik havasında ektiğimiz mısırlar kısa sürede büyümeye başladı. Evinin balkonuna çıkan ya da yoldan geçenleri artık boş izbe arsa değil yeşil bir örtü karşılıyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow