hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmayacak

    Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmayacak
    expand

    Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Mezitli Belediyesi tarafından 'Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmayacak'sloganıyla başlatılan yaz dönemi yüzme kursları ilk dönem mezunları sertifikalarını Başkan Neşet Tarhan'ın elinden aldı. 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzme öğrenen kursiyerler hünerlerini ailelerine sergileme fırsatı da buldu.
    Mezitli Belediyesi’nin Atatürk ve Yeni mahallede yer alan eğitim havuzlarında çeşitli yaş gruplarında 340 kursiyerin yüzme öğrendiği 1. Etap kursunda minikler kadar ileri yaştaki kursiyerler de büyük ilgi gördü. İleri yaşta olmalarına karşın bugüne kadar yüzme öğrenememiş kursiyerler, ilk kez yüzmenin keyfini doyasıya yaşadı.
    Törende konuşan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, her alanda Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiklerini söyledi. Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz tatilini boş  geçirmek istemeyen öğrencilerin spor yapma keyfini de doyasıya yaşayacağını belirterek, İlk etapta 340 kursiyerimiz yüzme öğrendi. Sezon sonuna kadar 2 bini aşkın her yaştan vatandaşımıza yüzme öğreteceğiz. Kurslarımızda sadece minik yavrularımız değil büyüklerimizde yüzme öğrenebiliyor. Bugüne kadar kadınlara ve çocuklara yönelik düzenlediğimiz kurslarımıza Temmuz ayı ile birlikte erkeklere yönelikte kurslar açarak devam edeceğiz. Hiç kimsenin yüzme hevesi içerisinde kalmasın istiyoruz. Yaşı her ne olursa olsun, 7’de olsa, 70’te olsa kurslarımıza katılabiliyorlar. Kısa süre içerisinde kapalı yüzme havuzumuzu da faaliyete geçirerek kurslarımızı sürekli hale getireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow