hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı

    Mezitlide1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı
    expand

    Mezitli'de1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN`in merkez Mezitli Belediyesi tarafından Mezitli Deresi yanında yapımı tamamlanan 1 kilometrelik bisiklet yolu, düzenlenen törenle açıldı.

    Mezitli Belediyesi’nin Mezitli Deresi kenarında başlattığı yeni bir yaşam alanı yaratma çalışması devam ediyor. Dere kenarında yapılan Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphaneden başlayarak Kültür Merkezi’ne kadar 1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Candan Darıcılı, belediye meclis üyeleri, bisiklet dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

    Başkan Tarhan, "Bisiklet ve yaya yolu açılışının Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi çok anlamlı. Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemizden başlayarak önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğimiz Kültür Merkezimize kadar olan 1 kilometrelik alanı çok güzel bir yer haline getirdik. Özellikle geceleri renkli ve pırıl pırıl bir ortama kavuştu. Aydınlatma için güneş enerjisi kullandık. Anaokulumuzdan başlayarak tüm herkesin bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bunun için gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Yine vatandaşımızın ‘bisiklet yolu yok ki kullanalım’ mazeretini de ortadan kaldırabilmek için kentin her bölgesini bisiklet yollarıyla donatacağız. Her yönüyle farklı bir kent olduğunu gösteren Mezitli halkı bisiklet konusunda da farklı olduğunu tüm dünyaya duyursun" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte kurdele keserek yolu açan Başkan Tarhan, bisiklete bindi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow