hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otogar kiracılarının borçlarına indirim ve yapılandırma

    Otogar kiracılarının borçlarına indirim ve yapılandırma
    expand

    Otogar kiracılarının borçlarına indirim ve yapılandırma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan kiracıların borçları yapılandırılacak ve otogar esnafı, geriye dönük kira borçlarına ilişkin olarak vekalet ücreti ve tahsil harcını ödemeksizin peşin yüzde 35.7 indirim ile ya da 15 aya kadar borcunu Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyebilecek.
    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Ekim Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Meclis toplantısında idareden gelen 26, komisyonlara havale edilen 16 ve gündem dışı 3 madde olmak üzere toplam 45 madde görüşüldü.
    MEŞOT’TA BULUNAN KİRACILARIN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR
    Meclis’te mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan kiracılardan takipli borçlar yönünden faiz ve avukatlık ücreti alınmaması, bahse konu borç ile tahakkuk eden diğer borçların yapılandırılması ve taksitlendirilmesi ile ilgili madde de oy birliğiyle kabul edildi. Otogar esnafı, geriye dönük kira borçlarına ilişkin olarak vekalet ücreti ve tahsil harcını ödemeksizin peşin yüzde 35.7 indirim ile ya da 15 aya kadar borcunu Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyebilecek.
    MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN BARINMA ALANLARI MECLİS’TE GÜNDEME GELDİ
    Başkan Vahap Seçer, dilek ve temenniler bölümünde Meclis üyelerinin gündeme getirdiği konuları değerlendirdi. Meclis üyeleri, mevsimlik tarım işçilerinin olumsuz koşullardaki barınma alanlarını da gündeme getirdi. Başkan Seçer, konuyla ilgili “Tarım işçileriyle ilgili biz pandemi sürecinde de çalışma yaptık. Konteyner kentler oluşturalım diye çalışmalarımız da var. Aslında bir hayli de yol aldık. Aslında fikir olarak da iyi ama bize çok ciddi bütçeler gerektiren konular. Ama orada yaşayan vatandaşlarımıza da tabi ki en azından insani yaşam koşullarını sağlayacak, onlara gıda yardımından yaşadıkları bölgelerde yollarına, altyapılarına kadar dokunacağımız alanlara da hiçbir beis yok, dokunabiliriz. Arkadaşlarımızla beraber bölge Meclis üyeleri olarak da özellikle Akdeniz bölgesinde yoğunlaşıyor. Beraber bir çalışma yaparsanız biz de memnun oluruz. Daha doğru işler yapabiliriz diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
    Meclis’te, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma da gündeme geldi. Meclis üyeleri, Azerbaycan’ın yanında olduklarını söyledi. Başkan Seçer de konuyla ilgili olarak “Gönül istiyor ki hiçbir bölgede savaş olmasın. Neticede savaşın olduğu bölgede kim galip gelirse gelsin mağlup olan bir kişi var ki o da analar. Çünkü anaların çocukları ölür savaşlarda ve bütün çocukların anneleri de değerlidir. Çünkü herkesin bir tane annesi vardır. Onun için istemiyoruz. Ama uluslararası hukuk vardır. Hiçbir ülke uluslararası hukuku çiğneyip de bir ülkenin haklarına tecavüz edemez. Bu da bir realitedir. Bunu da belirtelim. Biz de tabi ki kardeşlerimizin yanındayız ama savaş da istemediğimizi buradan belirtelim. Nedeni, gerekçesi ne olursa olsun toplumu üzen bir durumdur” ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow