hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemi mağduru esnaf, 6 ay kira ödemeyecek

    Pandemi mağduru esnaf, 6 ay kira ödemeyecek
    expand

    Pandemi mağduru esnaf, 6 ay kira ödemeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olan ve pandemi nedeni ile faaliyetlerini durduran veya iş hacminde düşüş belirlenen işletmelerden 6 ay kira alınmayacağı açıklandı.
    Kısa bir süre önce kepenk kapatan esnafların evlerinde kullandığı suyun 500 TL'lik kısmını ödeme kararı alan büyükşehir belediyesi yeni önlemleri açıkladı. Buna göre; belediyenin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan ve faaliyetlerini durduran işletmeler ile iş hacminin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında bir artış yapılmayacak, esnaftan 6 ay kira alınmayacak. Esnaflar kira ücretlerini Temmuz 2021'den itibaren 6 eşit taksitte ve faizsiz ödemeye başlayacak. Faaliyetleri idari kararlarla durdurulan kiracıların, talebi doğrultusunda sözleşmeleri sonlandırılacak.
    İmkanlardan yararlanmak isteyen esnaflar, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'na yazılı olarak başvurmaları halinde yeni uygulamalardan yararlanabilecek. Bu konudaki tüm bilgilere, MESDEM Esnaf Masası veya ALO 185 TEKSİN Çağrı Merkezi üzerinden ulaşılabilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow