hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Quartet Mapa' Mersin'de

    Quartet Mapa Mersinde
    expand

    'Quartet Mapa' Mersin'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde bu yıl 18’ncisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Türk müziği ezgilerini klasik müzikle buluşturan Quartet Mapa, sanatseverlerle buluşuyor.
    Quartet Mapa Oda Müziği Topluluğu, 29 Nisan 2019 Pazartesi saat 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde sahne alacak. Konserde, Hüseyin Ulutaş’ın yaylısazlar quarteti ve solo keman için düzenlediği Paganini, Bazzini, Wieniawski’den Ali Ekber Çiçek’e uzanan zengin bir repertuar seslendirecek.
    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından kurulan Quartet Mapa, 2008 yılında İsis Quartet adıyla kuruldu. 2016 yılında Quartet Mapa adını alan topluluk, keman sanatçıları Hüseyin Ulutaş, Yeşim Güner, Şenzelita Aykanat, viyola sanatçısı Melda Sak, viyolonselci Zeynep Ulutaş’tan oluşuyor.
    Quartet, klasik müzik bestecilerinin yanı sıra Türk ezgilerinden oluşan bir zenginliği çok sesli müziğe taşıyarak yenilikçi bir müzik arayışıyla düzenlenmiş eserleri seslendiren topluluk, yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle adından sıkça söz ettiriyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow