hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refakatçilerin barınma sorunu çözülüyor

    Refakatçilerin barınma sorunu çözülüyor
    expand

    Refakatçilerin barınma sorunu çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Refakatçi Evi' projesi ile hastalarına refakat etmek için kente gelenlere ücretsiz barınma, beslenme ve ulaşım imkanı sunuluyor.
    Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje ile kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların yakınlarının konaklama sorunu çözülüyor. Büyükşehir, özellikle hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan hasta yakınlarının maddi ve manevi bakımdan yaşadıkları zor süreçte yardımına koşuyor. Büyükşehir, projeyi hizmet alımı yoluyla yürütüyor. 18 yaş üstü hasta yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hasta yakınlarından ise 2 refakatçi kabul ediliyor. Kanser tedavisi gören hastaların yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenlerin refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklama yapabiliyor. Konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı alacak olan vatandaşların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği servisler ile yapılıyor. Pandemi sürecinin başlangıcından bu yana sıkıntı yaşatan otel esnafı da bu proje sayesinde nefes alacak.
    Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, "Hastanelerin yakın bölgelerinde olan otellerden hizmet satın alarak bu çalışmayı yürüteceğiz. Çalışmamız bugünden itibaren başlamıştır. Dolayısıyla bu tür sıkıntıları olan vatandaşlarımız TEKSİN hattımız olan Alo 185’i arayarak müracaat yapabilirler" dedi.
    Otel işletmecisi Sıdıka Kocaman da proje içerisinde yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "20 yıllık bir işletmeyiz. Güvenli turizm sertifikamız mevcut. Pandemi sürecinde de her türlü önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Odalarımızın her türlü temizliği ve dezenfeksiyon işlemleri günlük yapılıyor. Misafir kabulünde HES kodu mutlaka sorgulanmaktadır. Ateş ölçümleri mutlaka yapılmaktadır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow