hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık ordusuna 178 hekim

    Sağlık ordusuna 178 hekim
    expand

    Sağlık ordusuna 178 hekim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 178 hekim yemin edip, kep fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.
    Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Çiftlikköy Yerleşkesi içerisindeki amfi tiyatroda düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gökbel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
    Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirterek "Sizler bu kutsal mesleği öğrenmek için gerek altyapı olanaklarıyla gerekse akademik yapısıyla kendisini ispatlamış güçlü bir tıp fakültesinden mezun oldunuz. Bu nedenle Mersin Üniversitesi kimliğini gururla taşıyabilirsiniz" dedi.
    Genç hekimlerden, hasta hizmetinin yanı sıra araştırma, yayın ve proje yapmaya önem vermelerini isteyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı, "Bu hem sizin hem de ülkemiz geleceği için özellikle önemli bir konu. Yüreği vatan sevgisi ve insan sağlığına katkıda bulunma arzusuyla dolu mezunlarımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde mesleklerini icra etmelerini temenni ediyorum" 
    diye konuştu.
    Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, mezun olan 178 hekim ile mezun sayılarının toplam 1436’ya ulaştığını kaydederek, geçtiğimiz günlerde Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından verilen ve 2025 yılına kadar geçerli olan 'Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi' ile tıp fakültesinin verdiği eğitimin kalite yönünden tescillendiğini söyledi.
    Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar ise mezunlar adına yaptığı konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Feramuz Demir Apaydın tarafından 16’nci dönem mezunlarına sembolik son ders verildi. Hekim-hasta ilişkisinde sağlıklı iletişimin önemine değinen Prof. Dr. Apaydın konuşmasının ardından mezunlara hipokrat yeminlerini ettirdi.
    Törende daha sonra 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Dr. Özgür Yaşar tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
    Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar’a temsili diploması ve hediyesi Rektör Prof. Dr. Çamsarı ve Vali Yardımcısı Süleyman Deniz tarafından verildi.
    Tören mezun olan genç hekimlere öğretim üyelerinin temsili diplomalarını sunması ve mezunlarımızın kep atmasıyla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow