hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahilin gözdesi palmiyeler budanıyor

    Sahilin gözdesi palmiyeler budanıyor
    expand

    Sahilin gözdesi palmiyeler budanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kültür Park içerisinde yoğun olarak bulunan Mersin’in gözdesi palmiyeleri özenli bir şekilde buduyor.

    Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler palmiyelerin sağlıklı kalması için gerekli bakım ve gübreleme çalışmalarını sağlarken budama işlemlerini aksatmadan yerine getiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kültür Park ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan palmiyelerin budamasını gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca sahilde yer alan koşu yolundaki 7 kilometrelik alanı kiremit irmiği ile kaplayarak zemini daha yumuşak ve sağlıklı hale getiriyor. Mersin’in sahildeki görsel şölenine eşlik eden palmiyeleri ekipler sonbahar ve kış aylarında buduyor. Ekipler kovalı vinç üzerine çıkarak budamayı gerçekleştiriyor.
    Budama sırasında meydana gelen kalıntılar ise ekipler tarafından temizleniyor. Mersin’in simgelerinden 100 yaşına kadar yaşayabilen ve boyu 30 metreye kadar uzanan palmiyelere Büyükşehir özenle bakıyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın çalışmasıyla Kültür Park sınırları içinde yer alan bölgedeki koşu yolu zemini yapılan çalışmayla daha sağlıklı hale getiriliyor. Ekipler, Kültür Park sınırları içerisindeki 7 kilometrelik koşu yolunda daha yumuşak bir zemin yaratmak için zemini kiremit irmiği ile kaplıyor. Sakatlık riskini azaltan zemin sayesinde Mersinlilerin gönül rahatlığıyla spor yapabilmesi amaçlanıyor.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow