hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sebze-meyve halinde büyüyen çocuklar kreşe kavuşuyor

    Sebze-meyve halinde büyüyen çocuklar kreşe kavuşuyor
    expand

    Sebze-meyve halinde büyüyen çocuklar kreşe kavuşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi içinde kurulan ve sebze-meyve işi yapan kadınların çocuklarına öncelikli olarak hizmet verecek olan kreşin hazırlıkları sürüyor.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek kreşte, bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için alanında deneyimli öğretmenler tarafından düşünülüyor. Emektar annelerin çalışırken çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edeceği kreşin, çocuklara sadece güvenli bir yer değil bir eğitim yuvası olması amaçlanıyor. Türkiye’deki Hal Kompleksleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyan kreşte, 36 ile 60 ay arasındaki çocuklara alanında deneyim sahibi öğretmen kadrosu eğitim verecek.  Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, kreşin olanaklarını ve çocukların orada tüm gün neler yapacağını anlatmak için Toptancı Hali’nde çalışan işçi temsilcisi annelerle kreşte bir araya geldi. Hem bilgi sahibi olan hem de öğretmen kadrosunu tanıyan anneler, daha sonra kreşi gezdi. Kreş hakkında edindiği bilgiyi Hal’de çalışan diğer kadın işçilerle paylaşacak olan anneler, çocukları için umut doldu. Emektar kadınlar, artık çocuklarını sandıkların içinde değil kreşte büyütecek.
    Hal Kompleksi’nde çalışan kadınlar, geçimini sağlamaya çalışırken bir yanda da çocuklarını büyütmeye çalışıyor. Çocuklarını tanıdığa, bakıcıya, mahalleye bırakan ya da olanaksızlıktan çocuğunu yanında işe getiren anneler, kreş sayesinde artık gönül rahatlığıyla çalışacaklarını belirtiyor. Uzun yıllardır Toptancı Hali’nde çalışarak geçimini sağlayan, açılacak kreş sayesinde çocukların hakim, savcı ya da öğretmen olabileceği umudunu taşıyan Nejla Duramaz,“1996’dan beri halde çalışıyorum. Kim düşündüyse çok güzel bir fikir düşünmüş. Çok duygulandım.Şu anda kendimi zor tutuyorum çünkü ben de bu halin içinde yetiştim, ben de burada doğdum, büyüdüm. Benim kuzenlerimin biri matematik öğretmeni oldu. Biri maliyede çalışıyor. Onlarda sandığın içinde yetişen çocuklardı” dedi.
    Hem diğer işçi kadınlar hem de çocuklar için çok sevindiğini ifade eden Nejla Duramaz, “Gerçekten çocuklar adına çok sevindim. Anneler çok kaygılı oluyordu ama şimdi kimse aklına bir şey gelmeden, gönül rahatlığıyla buraya bırakabilecekler, bundan eminim. Kimisi kayınvalidesine bırakıyor, kimi bakıcıya bırakıyor, kimisi mahalleye bırakıp geliyor ama şimdi herkes güvenle kreşe bırakıp gidecek, akşam da gelip alacak. Böyle bir şey keşke 10-15 sene önce düşünülseydi. Daha iyi olurdu” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow