hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehir tiyatrosu, perdelerini açıyor

    Şehir tiyatrosu, perdelerini açıyor
    expand

    Şehir tiyatrosu, perdelerini açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Aslolan Hayattır' oyunuyla perdelerini açıyor.
    Şehir Tiyatrosu, 2 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecek Nazım Hikmet’in yaşam öyküsünü anlatan oyunla perdelerini açacak. Nazım Hikmet’in şiirleriyle yankılanacak salonda Şehir Tiyatrosu’na Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Bandosu, Kent Orkestrası, Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği Topluluğu sanatçılarından oluşan orkestra da eşlik edecek.
    Oyun, pandemi nedeniyle koltuk sayısının azaltılması dolayısıyla ücretsiz bilet ile izlenecek. İzleyiciler, sıra numarası olarak kullanılacak ücretsiz biletleri bugün itibariyle Kongre ve Sergi Sarayı’ndan temin edebilecek.
    Sezon açılışı öncesinde Şehir Tiyatroları’nın hazırlıkları hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Temmuz ayında başladığımız şahane bir mücadele vardı. Şehir tiyatromuzu yeniden yapılandırdık. Bunun ilk meyvesini 28 Ağustos akşamı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni ile yapmıştık. Şimdi de sıra sezon açılışına geldi. 2 Ekim akşamı Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak sezonumuzu açıyor ve seyircimizle buluşuyoruz” dedi.
    Seyirci sayısını pandemi nedeniyle yüzde 50 oranında azaltmak zorunda kaldıklarını belirten Atak, “900 kişi yerine 400-450 seyirciye ancak ulaşabileceğiz. Bu oyunumuz her hafta burada perde açacak. Bütün Mersinli izleyicilerimizi her hafta sonu oyunumuza bekliyoruz. ‘Aslolan Hayattır’ oyunumuz Kongre ve Sergi Sarayı'nda şimdilik Cuma akşamları Mersin seyircisi ile buluşacağız. Hemen arkasından Nevit Kodallı Kompleksi'nde kurduğumuz bir Oda Tiyatromuz var. Oda Tiyatrosu'nda da haftada iki kez yine 18.30 tiyatrosu ile seyircimizin karşısında olacağız. Bu arada yeni oyunlarımızın provaları son hız devam ediyor. Bu oyun prömiyer yaptıktan sonra da yine sezonda yeni oyunlarla Mersin seyircisinin karşısında olacağız” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow