hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Semanur, avukatlık hayaline Büyükşehir’le ulaştı

    Semanur, avukatlık hayaline Büyükşehir’le ulaştı
    expand

    Semanur, avukatlık hayaline Büyükşehir’le ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim alan ve avukat olmak isteyen Semanur Tekin, hukuk fakültesini kazandı.
    Bu yıl üniversite sınavına ikinci kez giren ve 100 binde olan sıralamasını Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve kendi azmi ile 11 bine yükselten Semanur Tekin, Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin merkez şubesinde eğitim alan ve koronavirüs salgını sebebiyle online eğitime geçen Semanur, buna rağmen başarısından ödün vermedi. Öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olan Semanur, derslerini aksatmadı ve hayaline bir adım daha yaklaştı.
    Kurs Merkezi öğretmenlerinin derslerinde kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Semanur Tekin, “Özellikle pandemi döneminde yanımızda oldular, internetten bize sorular attılar. Çok iyi bir etkileşimimiz oldu. Normalde 100 bin yapmıştım. Günlük çalıştım,özellikle hocalarımızın verdiği bütün ödevleri yaptım. Bize sorular ve günlük ödevler veriyorlardı, hepsini cevapladım. Bu şekilde ileriye attım. Sonra 11 bin sıralamaya ulaştım. Şiddet gören kadınların arkalarında olmak istiyorum. Bu yüzden hukuk okumak, avukat olmak istiyorum. Kadınların arkalarında olduğumuzu bilmeleri gerekiyor. Özellikle biz avukatların arkalarında olduklarını bilmeleri gerekiyor" dedi.
    Tercih yardımı almak için gittiği danışma merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile karşılaştığı anı da anlatan Semanur, “Başkan bey yanıma geldi ve tercihlerimde bana yol gösterdi. O da hukuğun isabetli bir karar olduğunu, sevdiğimiz, isteyerek yapacağımız bir mesleği seçmemiz gerektiğini söyledi. Ben de kazandım. Ailem de mutlu, hukuk okumamı istiyorlardı. Kurumda bana destek veren bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde bile arkamızda oldular, sürekli bizi denetlediler, bize yardımcı oldular” diye konuştu.
    Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nde Tarih Öğretmenliği yapan Ufuk Dağ ise “Semanur, en başından beri inanmış olduğum bir öğrenciydi. Çok şükür hayallerini de yerine getirdi. Çok gururlu ve mutluyuz. Bu yıl maalesef ekstrem bir dönem yaşadık. Mart ayından itibaren biz de uzaktan eğitime geçtik. Öğrencilerimizin her zaman yanında olduk. Onlar da sağ olsunlar yüzümü kara çıkarmadılar, hep başarıya ulaştılar” ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow