hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke çileği dondurma ile ülke ve dünyaya tanıtılıyor

    Silifke çileği dondurma ile ülke ve dünyaya tanıtılıyor
    expand

    Silifke çileği dondurma ile ülke ve dünyaya tanıtılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Silifke ilçesinde üretilip iç pazarın yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulan çilek, dünya çapında bir dondurma markasının yeni lezzeti oldu. Görsel medyada sıklıkla yer alan Silifke çilekli dondurma reklamları, ilçe ve ürünün tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.
    Söz konusu firmanın temsilcileri, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Silifke çileğinin coğrafi tescil işaretinde son aşamaya gelindiğini bildiren Oda Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Çileği, Türkiye'de marka olduğu gibi dünyada da marka olma yolunda hızla ilerliyor. Zor şartlarda ve Türk Gıda Kodeksi'ne uygun üretilen çilek hakkında, zaman zaman piyasada yer alan haksız ve yersiz dedikoduların bertaraf edilmesinde, dondurma reklamları önemli bir katkı sunmuştur. Çünkü çilek, yetiştirilmesi hayli zor ve emek isteyen bir ürün olduğu gibi, tüketiciye sağlıklı şartlarda ulaştırılması da oldukça önemlidir. TV reklamları ile tüketici üzerinde, hem görsel hem de işitsel olarak güçlenmiş ve dondurma markası da çok etkin bir hale gelmiştir" dedi.
    Silifke çilekli dondurmanın yoğun ilgi gördüğünü dile getiren firma yetkilileri ise, "Gelecek nesillerin kaynaklarını ve toprağın bereketini korumak amacı ile ülke genelinde sürdürülebilir tarımı destekleyen çalışmalarla üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow