hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatile çıkacak sürücülere uyarı

    Tatile çıkacak sürücülere uyarı
    expand

    Tatile çıkacak sürücülere uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 1 Haziran cumartesi günü başlayıp 9 Haziran pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla seyahat edecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı.
    Başkan Veysel Sarı, trafikte en önemli kuralın büyük araştırmalar ve testler sonucu uygulamaya konulan trafik kurallarına uymak olduğunu, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu mutlulukla geçmesi gereken günlerinde büyük acıların yaşandığını hatırlattı.
    Yola çıkacak sürücülerin çok dikkatli olmalarını isteyen Başkan Sarı, "Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir. Ne yazık ki, yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı 2018 Yılında Türkiye genelinde meydana gelen 428 bin 74 trafik kazasında maalesef 3 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 310 bin 109 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmış, birçoğu da sakat kalmış, mutlu bir şekilde geçirmemiz gereken bayramlar büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür" dedi.
    Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna ifade eden Başkan Sarı, uyarılarını şöyle sürdürdü.
    "Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir. O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow