hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tirat Mutfak Atölyesi kursiyerleri suşi yapımını öğrendi

    Tirat Mutfak Atölyesi kursiyerleri suşi yapımını öğrendi
    expand

    Tirat Mutfak Atölyesi kursiyerleri suşi yapımını öğrendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi’nin hayata geçirdiği Tirat Mutfak Atölyesinde kursiyerler Güneydoğu Asya’nın en yaygın mutfak lezzetlerinden birisi olan suşi yapımını öğrendi.
    Malzemelerin alternatif kullanım şekilleri, Türk damak tadına uyumu gibi konularda anlatımların yapıldığı atölye çalışması oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Atölye çalışması sonrası yaptıkları suşileri birbirlerine tattıran kursiyerler sertifika aldı.
    Tirat Mutfak Atölyesinde ilk çalışmayı gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Tam da amaçladığımız gibi farklı meslek gruplarından onlarca vatandaşımız, dünya mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi olan suşi yapımını öğrendi. Burada eğitim alan vatandaşlarımız dünyanın farklı tatlarını hazırlamayı öğrenecek. Normal zamanlarda da farklı damak tatlarını almak isteyen insanlarımıza hizmet verecek şekilde projelendirdik” dedi. Birkaç yıl önce hayata geçirilen amfitiyatronun kafeterya bölümünün, dünya mutfaklarının örneklerinin öğretildiği bir Yemek Atölyesi olmasını kararlaştırdıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Pandemi süreciyle birlikte insanların en çok gıda ve beslenmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Tarhan, “Pandemi süreciyle birlikte virüs bize gösterdi ki beslenmemize daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek daha sağlıklı besinler tüketmek zorundayız. İyi olmasını ümit ediyorum. Bizimde salgın sürecine bu şekilde bir katkımız olsun istiyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow