hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendisleri, Mersin'de göreve başladı

    Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendisleri, Mersinde göreve başladı
    expand

    Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendisleri, Mersin'de göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı bünyesine kattı.
    Türkiye’de yeni kurulan ve İnşaat Mühendisliği’nin alt dalı olan Ulaştırma Mühendisliği, spesifik bir branş olarak ilk mezunlarını verdi.  Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı belediye bünyesine kattı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) ödül alan genç mühendisler, Büyükşehir’de görev yaparak, teknik bilgi ve becerilerini kent için kullanacak.
    Mehmet Alim Umut Ağca, lisans seviyesinde ulaştırma mühendisinin ilk defa yetişiyor olmasının önemine vurgu yaparak, “Bölümümüz kurulduktan sonra çok fazla ulaşımla ilgili konferanslara, yarışmalara katılarak, hem bölümümüzü duyurmak hem de kendimizi tanıtmak adına faaliyetlerde bulunduk. Bunun bize avantajları oldu. Okulumuz özellikle farklı projelere, farklı planlamalara bizi dahil ederek okurken çalışma fırsatı yarattı. TÜBİTAK’a ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’ konusunda katıldık. Bu projeyle katıldığımızda ulaşım konusunda derece alan tek projeydik. Ulaşım konusunda gerçekten nitelikli insanların yetiştiğini söyleyebilirim. Bölümümüzde şu an Türkiye’de 38 ulaştırma mühendisi mezunu var. Bunların ikisi de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde” diye konuştu.Buse Aydemir ise ilk ulaştırma mühendislerinden biri olduğu için Türkiye’de ve dünyada  bölümü en iyi şekilde tanıtacağını ve kent için güzel projelere imza atacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow