hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Su, R3D3 Robot Takımının çalışmalarını inceledi

    Vali Su, R3D3 Robot Takımının çalışmalarını inceledi
    expand

    Vali Su, R3D3 Robot Takımının çalışmalarını inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Valisi Ali İhsan Su, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Robot Takımı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

    Vali Su’nun Başkanlığını yürüttüğü Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyet toplantısı, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Murat Tasgül, MESİAD Temsilcisi Safvatullah Işık, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Kahveci, M. Kürşat Haddat, Halit Altun, Veysel Memiş, MTOSB Denetim Kurulu Üyeleri Hasan Yıldırım, Yılmaz Akyüz ve Müteşebbis Heyet Üyesi Turgay Altuntaş’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

    Toplantı sonrasında Mersin Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Robot Takımı’nı ziyaret ederek, Amerika’da düzenlenecek olan First Robotics Competition (FRC) öncesi öğrencilerden bilgi aldı. MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Esma Kök, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya takımın çalışmaları hakkında bilgi veren takım öğrencileri, Amerika’dan derece ile döneceklerini belirterek, “1- 4 Nisan tarihlerinde Amerika’nın California Eyaletinde gerçekleştirilecek olan First Robotics Competition’da derece almak ve Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuanda çalışmalarımız oldukça başarılı gidiyor. Robotumuzu kendimiz tasarladık ve tasarladığımız bu robota oldukça güveniyoruz” dediler. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet, öğrencileri tek tek tebrik ederek, FRC öncesi başarılar diledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow