hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Su’dan, Aratos Anıt Mezarı’nda inceleme

    Vali Su’dan, Aratos Anıt Mezarı’nda inceleme
    expand

    Vali Su’dan, Aratos Anıt Mezarı’nda inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde Soli Pompei Polis Antik kendi içerisinde yer alan Helenistik dönemi ünlü şairi, tarihinin en önemli filozoflarından, astronomi biliminin kurucusu Aratos’un anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar sürerken, Vali Ali İhsan Su da alanda incelerlerde bulundu.
    Medeniyetler beşiği Mersin’i tarihe tanıklık etmiş yerleşim yerlerinden bir olan 'Soli Pompeiopolis Antik Limanı' ile bu liman içerisinde yer alan Helenistik dönemi ünlü şairi, tarihinin en önemli filozoflarından, astronomi biliminin kurucusu Aratos’un anıt mezarında kazı çalışmaları sürüyor.
    Vali Ali İhsan Su, tarihi yaklaşık 3 bin 500 yıl öncesine Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde bulunan kazı alanlarını ziyaret etti. Vali Su'ya, incelemeleri sırasında, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ve yetkililer eşlik etti.
    Mersin’in ilk yerleşim yerlerinden ve dünya tarihi miraslarından biri olan Soli Höyük'te milattan önce 6'nci ve 7'nci yüzyıl kolonizasyon dönemlerine ilişkin kazı çalışmalarında çıkarılan eserleri yerinde inceleyen Vali Su, 'Soli Pompeiopolis Antik Limanı' ile Aratos’un anıt mezarında yürütülen çalışmalar hakkında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı’dan bilgi aldı.
    20 Temmuz’dan bu yana devam eden kazı ve çalışmaları yürüten ekibe başarılar dileyen Vali Su, alandan ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow