hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatandaş bilgilendirilirken hamile personel evden çalışacak

    Vatandaş bilgilendirilirken hamile personel evden çalışacak
    expand

    Vatandaş bilgilendirilirken hamile personel evden çalışacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, koronavirüs salgını nedeniyle, Mezitli Belediyesi bünyesindeki tüm kurslar ve vatandaşların toplu olarak bir araya geldiği bağlı kuruluşlar kapatıldı, hamile personele evde çalışma imkanı sunuldu.
    Mezitli Belediyesi sağlık ekipleri dünyada bir salgın haline gelen ve Türkiye’de de görülen koronavirüs ile ilgili bilgilendirmeler yapıyor. Tüm etkinliklerin iptal edildiği Mezitli’de belediye bünyesindeki kurslar, Gönüllü Evleri, Emekli Evi, Aktif Yaş Alma Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Örgü Evi, Kafe Kütüphane ve tüm kütüphaneler kapatıldı. Zabıta ekipleri de pazar alanlarına ve alışverişin yoğun olduğu bölgelere giderek, vatandaşlara koronavirüsü hakkında hazırlanan broşürlerden dağıttı. Bölgede bulunan tüm çocuk parkları, dinlenme alanları ilaçlandı. Erken saatlerde camilere giderek dezenfekte çalışması yapan ekipler, namaz kılan vatandaşlara da bilgilendirme yaptı.
    Belediye çalışanları da olası virüs salgınından korumak amacıyla da bir dizi tedbiri hayata geçirdi. Belediye binasına gelenler dezenfekte edilirken, virüsten korunma yöntemleri hakkında bilgilendiriliyor. Hem hizmet almak için gelen vatandaşlara hem de çalışan personele virüs hakkında bilgi veren görevliler, ortak kullanım alanlarını da ilaçlayarak dezenfekte ediyor.
    Hamile olan kadınlara evde çalışma imkânı sunulan Mezitli Belediyesi'nde, olası gelişmelere karşı kriz ekibi de oluşturulurken Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Gerekli tedbirleri almamız durumunda hiçbir virüsten korkmamıza gerek yok. Şu an Mezitli için endişe edecek bir durum yok. Vatandaşlardan talebimiz temizlik kurallarına iyi uymaları ve yetkililerden gelen uyarıları dikkat edilerek tedbirli olmalarıdır" dedi.
    Virüsün yayılmasını engellemek adına bir dizi tedbir aldıklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Biz de belediye olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Her platformda korunma yöntemlerini, hijyenle, evdeki bakım ve temizliklerle ilgili yeterli bilgiler vereceğiz. Belediyemizde ve bağlı birimlerimizde gereken hijyen ve dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Virüsün yayılmasının önüne geçebilmek adına tedbir olarak tüm kurslarımızı ve insanlarımızın toplu şekilde bulunacağı kuruluşlarımızı geçici süre ile kapattık. Kütüphanelerimiz, Emekli Evimiz ve Gençlik Merkezimiz bir süre hizmet veremeyecek. Özellikle çocuklar ve yaşlılarımız gibi virüs halinde dezavantajlı gruplar için de özel tedbirler aldık. Sağlık personelimiz özellikle yaşlılarımıza ev ev dolaşarak bilgilendirmelerde bulunuyor. Kurumlarımıza ve ilçemizde bulunan okullara, Pazar yerlerine, alışverişin yoğun olduğu bölgelere ‘korona virüs' ile ilgili gerekli bilgi ve broşürleri dağıtmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow