hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni yollarda, bisikletlilere de yer açılacak

    Yeni yollarda, bisikletlilere de yer açılacak
    expand

    Yeni yollarda, bisikletlilere de yer açılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler'in bisiklet yolu için yoğun talepte bulunduğunu belirterek, "Bütün yeni açılan yollarda bisiklet yolu olması prensibi ile planlamaları yapıyoruz" dedi.
    Başkan Seçer, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda sahaya indi. Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde yürütülen çalışmaları inceleyen Seçer, yakın bir zamanda açılacak olan 4'üncü Çevre Yolu, 26'ncı Cadde, Mimar Sinan ve Çiftçiler Caddesi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve toplu taşıma yerleşkesi gibi noktaları ziyaret etti.
    Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Seçer, "Sokağa çıkma yasağında çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz, taşıt trafiği olmadığı için daha rahat çalışıyor. Yeni faaliyete aldığımız 17'nci Cadde'de bazı incelemelerde bulunduk. Yine Mimar Sinan Caddesi'nde, üniversite bölgesinde yol yenileme çalışmaları var. Çiftçiler Caddesi önemli bir güzergah. Yol genişletme ve kaldırım çalışmaları sürüyor. Kısa sürede Çiftçiler Caddesi de bitecek" diye konuştu.
    Mersin halkından gelen talepler doğrultusunda bisiklet yolu açtıklarını aktaran Seçer, "4'üncü Çevre Yolu'nda, 17'inci Cadde'de yeni bir yol açıyoruz. Orada bisiklet yolu çizildi. Artık bütün yeni açılan yollarda bisiklet yolu olması prensibi ile biz bu planlamaları yapıyoruz. 26'ncı Cadde ve Nevit Kodallı Caddesi'nde, metrajların kurtardığı yerlerde bisiklet yolu çalışmalarımız var. Çünkü vatandaşlarımızın bizden en yoğun talebi, özellikle bisiklet yolu talebi. Caddelerin genişliklerinin elverdiği her yerde bisiklet yolunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow