hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'in ürünleri marka oldu

    Yenişehirin ürünleri marka oldu
    expand

    Yenişehir'in ürünleri marka oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde Karahacılı nar ekşisi, Değirmençay zeytinyağı ve Çavak portakal reçeli markalarının oluşturulduğunu belirterek, yeni dönemde ürünlerin işlenmesi, kurutulması ve paketlenmesi konusunda yoğunlaşılacağını söyledi.
    Özyiğit, kırsal kalkınmada kooperatifçiliğin önemini vurguladı. Kooperatifçiliğin kırsal alanda geliştirilmesi, halkın bu yolla gelir sağlaması ve yaşam düzeyinin iyileştirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirten Özyiğit, "Yenişehir ilçemizde bitkisel ve hayvansal ürünlerimizin katma değerini yükseltmek adına kurulan Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 1 nolu ortağıyım. Kooperatifimiz kuruluşundan hemen sonra öncelikle ürünlerin markalaşmaları konusunda çalışmalarda bulundu. Bu anlamda ilçemizde bulunan Karahacılı Mahallemiz'de yoğun olarak üretilen narlardan Yenişehir Karahacılı Nar ekşisini, ağırlıklı Değirmençay mahallemiz olmak üzere tüm mahallelerden alınacak zeytinlerden soğuk sıkım Yenişehir Değirmençay zeytinyağını ve Çavak bölgemizde yetişen yafa portakal çeşidinin Yenişehir Çavak portakal reçeli markalarını oluşturduk. Önümüzdeki dönemde kooperatifimiz, ürünlerimizi işleme, kurutma, paketleme yani tesisleşme konusunda yoğun bir çalışma içine girecektir" dedi.
    Özyiğit, amaçlarının ilçedeki bitkisel ve hayvansal üreticilere katkı sağlamak, ortakların ihtiyaçlarına cevap verebilmek, ürünlerin sağlıklı ve ucuz bir şekilde halka ulaştırılmasına aracılık etmek olduğunu aktardı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow