hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu sona erdi

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu sona erdi
    expand

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MUT ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu, tarihi Mut Kalesi'ndeki resim sergisiyle sona erdi.
    Serginin açılışına Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Gazi Üniversitesi. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Alaybey Karoğlu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yıldız Özfırat Allahverdi ile 9 ülkeden sanatçılar, ressamlar ve sanatseverler katıldı.
    Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) Başkanı Muhammet İnce, etkinliğe destek veren herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdrmek en büyük amacımız. Mut'un ve bölgemizin tanıtılmasına da katkı sağlayacağına inandığımız etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Sempozyuma katılan sanatçılara yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Kaymakam Batuhan Bingöl de, "İbn Haldun diyor ki, 'Coğrafya kaderdir.' Çok güzel bir cografyada yaşıyoruz" dedi.
    Sanatseverlerin sergiyi gezmelerinin ardından Mut Halkoyunları Topluluğu gösterisini sundu, katılımcılara plaket verildi.
    10 - 16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma 9 ülkeden 27 sanatçı katıldı. Sanatçılar ilçedeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi, 6 gün boyunca yaptıkları resimleri sergilediler. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow