hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasat öncesi çöken yol onarıldı

    Hasat öncesi çöken yol onarıldı
    expand

    Hasat öncesi çöken yol onarıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, erik üreticileri tarafından kullanılan ve yoğun yağıştan dolayı bir bölümünde çökme meydana gelen yolu onardı.

    Silifke İlçesi’nin kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Keben Mahallesi Değirmendere Mevkii’nde, yoğun yağıştan dolayı yolun bir bölümünde çökme meydana geldi. Bölgede yetişen erik, nar, yemiş, portakal ve yenidünya ile 'meyve cenneti' olarak adlandırılan Değirmendere Mevkii’nde, 5 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda oluşan hasarı Büyükşehir ekipleri kısa sürede onardı. Bölgedeki yolun çoğunlukla erik üreticileri tarafından kullanılması ve hasat zamanından önce onarılmasıyla üreticinin tarımsal faaliyetlerinde yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmiş oldu. Bölgede 15 gün boyunca çalışma gerçekleştiren ekipler, yolun çöken kısmını 150 kamyon kuru dolgu malzemesiyle doldurduktan sonra dökülen 100 ton asfalt ile hızla onararak,hem üreticileri hem de vatandaşları mağdur etmedi.

    Keben Mahalle Muhtarı Murat Temur, sağanak yağışlardan dolayı bölgedeki 100 metrelik yolun,bulunduğu yerden yaklaşık 3 metre aşağıya doğru kaydığını belirterek, “Büyükşehir Silifke Koordinasyon Müdürlüğümüz geldi, yerinde incelemelerini yaptı. Aşırı çamur olduğundan dolayı bir ay civarı beklemek zorunda kaldık. 15 günlük bir çalışma sürecinde 5 mahalleye hitap eden yolumuz açıldı” dedi.  Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ceren Derkuş, Koordinasyon Şube Müdürlükleri aracılığıyla vatandaşların ve muhtarların taleplerini değerlendirerek, kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow