hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de amatör balık tutma yarışması düzenledi

    Mersinde amatör balık tutma yarışması düzenledi
    expand

    Mersin'de amatör balık tutma yarışması düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA) - AKKUYU Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahası yakınlarındaki Boğsak Mahallesi'nde, geleneksel hale gelen Amatör Balıkk Tutma Yarışması düzenlendi.
    Amatör balıkçıların katıldığı etkinlikte katılımcılar ekip ve bireysel olmak üzere iki ayrı kategoride yarıştı. Her iki grupta da en büyük balığı yakalayanlar birinciliği elde etti. Etkinlik başlamadan önce sporculara güvenlik ve turnuva kuralları ile ilgili bir brifing verildi. Brifingin ardından katılımcılar 6 ayrı balıkçı teknesi ile denize açıldı. Etkinliğin sonunda Akkuyu Nükleer'den uzmanlar yakalanan balıkların dozimetrik kontrolünü gerçekleştirdi. Kontrolün sonunda yakalanan balıklar doğal radyasyon seviyesi sınırları içinde çıktı. 
    Etkinlik sonunda takım mücadelesini Veli Bıçak ve Ismail Tuğ'dan oluşan Mavi Takım kazanırken, bireysel mücadelede de birinciliği, kazanan takımın kaptanı Veli Bıçak aldı. Etkinlik kazananlarına olta takımı hediye edildi. Ayrıca tüm katılmcılara Akkuyu Nükleer'den turnuvanın anısına hediyelik eşyalar da verildi. Ödül törenine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok da katıldı. (DHA) 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow