hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    44 yıllık içme suyu sorununu çözüldü

    44 yıllık içme suyu sorununu çözüldü
    expand

    44 yıllık içme suyu sorununu çözüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesine iki mahalleyi sağlıklı içme suyuna kavuşturdu.
    MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesine bağlı Sıraköy ve Çevreli mahallelerinin 44 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldırdı. MESKİ, Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik santralleri arasındaki tünelden, 1976 yılından bu yana ırmak suyu kullanan mahallelere sağlıklı içme suyu getirdi. Pamuklu grubundan beslenen Karadirlik deposundan çıkış alarak, mevcut hatlara 1250 metre 125’lik 16 atü HDPE döşeyen MESKİ, vatandaşa içilebilir suyu ulaştırdı.
    MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini belirterek, "Yaklaşık 44 yıldır ırmaktan su kullanan ve sağlıksız su içen vatandaşlarımızı temiz içme suyuna kavuşturduk. Çalışmalarımızla Sıraköy ve Çevreli mahallelerinde yaşayan 1300 vatandaşa sağlıklı içme suyu sağladık. Mersin genelindeki çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Çalışmalarımız sayesinde vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz.  Sorunlara kalıcı çözümler üretmek için mesai arkadaşlarımla birlikte görevimizin başındayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow