hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eldiven ve maskeler için tıbbi atık kutuları dağıtacak

    Eldiven ve maskeler için tıbbi atık kutuları dağıtacak
    expand

    Eldiven ve maskeler için tıbbi atık kutuları dağıtacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde, koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında, vatandaşların kullandığı eldiven ve maskelerin atılması için hazırlanan tıbbi atık kutuları dağıtılacak.
    Tarsus Belediye ekipleri belediye çalışanlarının ve vatandaşların koronavirüs’ten korunmak için kullandığı maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının düzenli şekilde muhafaza edilmesini sağlamak ve insan sağlığını tehdit etmesini önlemek amacıyla belediye yerleşkesiyle birlikte, kamu kurumları başta olmak üzere kalabalığın fazla olduğu diğer noktalara ‘Tıbbi Atık Kutusu’ yerleştirecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yapılan çalışmayla daha önce geri dönüşüm için kullanılan kutular, tıbbi atık kutularına dönüştürüldü.
    'Evde kal' mesajı ile birlikte kullanılan maske ve eldivenlerin içine atılmasını sağlamak amacıyla üzerinde uyarıcı yazıların bulunduğu sarı renkli kutu şeklinde dizayn edilen tıbbi atık kutuları, belediye birimleri başta olmak üzere ilçe genelindeki kurumlara dağıtılacak.
    Tıbbi atık kutularını öncelikli olarak belediyenin kalabalık birimleri ve diğer kalabalık birimleri olan kamu kurumlarına dağıtmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ihtiyaç halinde kutuların sayılarının çoğaltılarak Tarsus’ta ki tüm önemli noktalara dağıtımlarının gerçekleşeceğini söyledi.
    Maske ve eldivenlerin kullanımından gelişi güzel yerlere atılmaması gerektiğini ve bulaşıcı hastalık riski taşıdığını belirten Başkan Bozdoğan, "İlçe genelinde ki kamu kurumları ve benzeri yerlere yerleştireceğimiz Tıbbi Atık Kutuları ile Koronavirüs salgını mücadelelerimiz kapsamında önlem almış olacağız. Bu şekilde çalışanlarımız ve vatandaşlarımız kullandıkları maske ve eldivenleri bu kutuların içine atarak bulaşıcılığı en aza indirmiş olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow