hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere ziyaret

    Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere ziyaret
    expand

    Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46’ncı yıl dönümünde harekata katılan gaziler ziyaret edildi.
    Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Barış Harekatı'na katılan gazilere ziyaret gerçekleştirdi.
    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesini ziyaret eden Kaymakam Otcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uzundağ ve Belediye Başkanı Bozdoğan, Dernek Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ile Barış Harekatı'na katılarak kahramanca savaşan gazilere ziyaret anısına çiçek verip, birlikte 46’ncı yıl pastası kesti. Gerçekleştirilen ziyaretten oldukça mutlu olduklarını ifade eden Şube Başkanı Yuvarlakoğlu, "Biz Türk askeri olarak Türklere karşı uygulanan şiddete ve zalimliğe son vermek üzere adaya çıkarma yaptık. Barış Harekatı'nda yer alan her Türk askeri Kıbrıs’a huzuru getirmek için canlarını siper etti. Bizimle orda çarpışan arkadaşlarımızdan şehitler oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Bizi sevindiren tek şey harekatın sonunda Kıbrıs’ın en verimli topraklarının soydaşlarımızın hüküm sürdüğü, huzurlu ve özgürce yaşadıkları vatan toprağı haline gelmesidir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow