hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahallenin 35 yıllık altyapı sorunu çözüme kavuşuyor

    Mahallenin 35 yıllık altyapı sorunu çözüme kavuşuyor
    expand

    Mahallenin 35 yıllık altyapı sorunu çözüme kavuşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Günyurdu Mahallesi’nin Atgirmez mevkiinde 35 yıldır yapılmayan altyapı sistemi için makineleri çalışmaya başladı.
    Tarsus’un ova bölgesinde bulunan tarım arazilerinde çalışmak için gelen ve ardından bölgeye yerleşmeye başlayan tarım işçilerinin ağırlıklı olarak yaşadığı Atgirmez mevkii, özellikle 90’lı ve 2000’li yıllarda dış göçle daha da büyüdü ve şu anda da nüfusu 500’e yakın haneye ulaştı. Yaklaşık 35 yıllık bir yerleşim yeri olan Atgirmez’de, altyapı sorunu çözülemedi. Binlerce vatandaşın yaşadığı mahallede, yüklenici firma tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 6 kilometre boru döşenerek, yerleşim yerlerinden toplanacak atık sular arıtılarak yeniden doğaya kazandırılacak. Proje dahilinde çeşitli çaplarda HDPE esaslı koruge boru ile kanalizasyon hattı, muayene bacası, dizel jeneratör ile birlikte paket atıksu arıtma tesisi kurularak, günde 600 metreküp atıksuyun temizlenmesi sağlanacak.
    Günyurdu Mahallesi Muhtarı Seydi Kanar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in verdiği sözü tuttuğunu vurgulayarak,“Kendisine mahalle sakinlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben iki dönemdir muhtarım. Bir önceki dönemde de altyapının yapılacağı yönünde söz verilmiş olmasına rağmen hayata geçirilmemişti. Maalesef ki ikinci plana atıldık. Fakat Başkan Seçer, verdiği sözü tuttu ve çalışmaları başlattı” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow