hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP’li Şimşek: Mersin vaatlerin değil, icraatların kenti olmak istiyor

    MHP’li Şimşek: Mersin vaatlerin değil, icraatların kenti olmak istiyor
    expand

    MHP’li Şimşek: Mersin vaatlerin değil, icraatların kenti olmak istiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MHP Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’in tamamlanamayan projelerin ve yıllardır süregelen sorunların yumağı haline geldiğini dile getirerek, "Mersin vaatlerin değil, icraatların kenti olmak istiyor" dedi.
    MHP Mersin Milletvekili Şimşek, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, seçim bölgesi olan Mersin'de de birçok sorun olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gidip Toros dağlarına bakınız. Eğer bir tek Yörük çadırı görürseniz ve dumanı tütüyorsa bu ülkeyi kimse yıkamaz.' dediği Toros dağlarının eteğindeki Silifke’nin Yörük köyüne elektrik daha dün geldi. Köylüler kurban keserek, dualar ederek 2018 yılının Aralık ayında gelen elektrik için 'Ordumuzu karada, havada muzaffer et.' diye dua etti. Bugün Hakkâri Yüksekova'da havaalanı var Ağrı'da havaalanı var ancak 2 milyon nüfuslu Mersin'de havaalanı yok. Mersin Havaalanı maalesef yap-işlet-devret modeliyle ihale edildi. Yıllarca istimlâk çalışmaları, proje çalışmaları devam etti. Birinci firma battı, sonradan yeniden ihale edildi: şu anda ihaleyi alan ikinci firma da battı ve Mersin havaalanı için yeniden ihaleye çıkılacak" dedi.
    Mersin’de vaat edilen birçok yol projesi yarım kaldığını da ifade eden Şimşek, "Mersin-Antalya yolunda yüzde 50'nin üzerinde, yüzde 60-70 civarında bir yol yapıldı. 28 tünelin 13-14 tanesi tamamlandı ama henüz yapılması gereken 15'e yakın tünel var. Mersin-Mut karayolu maalesef istenildiği gibi gitmiyor. Çamlıyayla yolu için 2018-2019 bu yol da bitirilecek dendi ama şu anda o da bitmedi. 'Adana-Mersin yolu 8 şerit yapılacak' denildi ama Adana ile Mersin arasında şu ana çakılan bir çivi yok. Bu yolun yapılıp yapılmayacağı daha belli değil. Mersin merkez ve Tarsus hariç Mersin'in hiçbir ilçesinde doğal gaz yok. 2 milyon nüfuslu bir kentin ilçelerinde doğal gaz da yok, doğal gazın ne zaman geleceğiyle ilgili bir proje de henüz gören, duyan yok. Mersin'in sorunlarına mutlaka çözüm getirilmesini, selden, afetlerden bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum"  diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow