hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenler Tarsus’ta buluştu

    Öğretmenler Tarsus’ta buluştu
    expand

    Öğretmenler Tarsus’ta buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde bir araya gelen öğretmenler, 'Öğren, Öğret, Aydınlat' sempozyumunda, Türkiye’deki eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.
    Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, bu yıl 6’ncıı kez Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce öğretmeni Tarsus’ta bir araya getirdi. 'Öğren, Öğret, Aydınlat' ilkesinden yola çıkılarak hazırlanan sempozyuma öğretmenlerin yanı sıra üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri de katıldı. Tarsus’ta bir araya gelen eğitimciler, ülkemizde eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.
    Sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Esra İşmen Gazioğlu yaptı. Doç. Dr. Gazioğlu, kanıt temelli öğrenme ve öğrenim sürecini etkileyen unsurlar üzerine yaptığı konuşmada vaka örneklerine de yer verdi.
    Açılış konuşmasının ardından başlayan eş zamanlı oturumlarda birçok okuldan eğitimci, Türkçe ve İngilizce yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow