hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Huzur Cami ibadete açıldı

    Tarsus Huzur Cami ibadete açıldı
    expand

    Tarsus Huzur Cami ibadete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Huzur Cami törenle ibadete açıldı.
    Kavaklı Mahallesi’nde geçen yıl temeli atılan Tarsus Huzur Cami açılışına, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Açılışta ilk olarak konuşan Kavaklı Mahallesi Muhtarı Erol Bal; "Bu mutlu günümüzde 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında böyle mübarek bir günde Cuma günü Kadir gecesinde bu camimizin açılışına katkıda bulunan Başkanımıza ve tüm emeği geçen insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
    Önemli ve mübarek bir günde camiyi ibadete açtıklarını belirten Belediye Başkanı Bozdoğan’da, "Bugün böyle önemli bir günde hem Cuma günü hem de Kuran-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesi'nde tekâbül eden bir günde, Huzur Cami’nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Kavaklı Mahallesi Huzur Cami toplam inşaat alanı olarak bin 29 metrekareye tekabül ediyordu. Betonarme bir bina, yaklaşık bin kişilik tek minareden oluşan bir cami, bodrum katında da 165 metrekare taziye evi bulunuyor. Yaklaşık olarak ta 2,6 milyon liraya tekabül eden bir harcama oldu. Bu caminin yapımında çok değerli katkıları olan eski Belediye Başkanımız Şevket Can’a, müteahhit ve bunla ilgili emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kent elbette üreten, elbette sağlıklı, elbette eğiten bir kent böyle bir kentte de insanlarımızın huzur içinde mutlu olmalarını kardeşçe, birlikte, bir arada olmaları en büyük temennim. Allah hiçbir zaman birlikteliğimizi ve dirliğimizi bozmasın" diye konuştu.
    Kaymakamı Yüksel ise konuşmasında, caminin bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladığını kaydederek, şunları söyledi:
    "Atatürk’ün söylediği bir söz var. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, siz yaşatacaksınız. Bu sözden yola çıkarak, bu camiyi de belediye kurdu, ama sizler yaşatacaksınız. Burası muhabbetin, kardeşliğin, sevginin her türlü yardımın merkezi olması lazımdır. İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği geçen eski ve yeni belediye başkanlarımızı kutluyorum."
    Yapılan konuşmaların ardından Başkan Bozdoğan caminin yapımını üstlenen müteahhit bir teşekkür plaketi verirken, açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow