hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta 15 bin kişiye iş imkanı

    Tarsusta 15 bin kişiye iş imkanı
    expand

    Tarsus'ta 15 bin kişiye iş imkanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DAH)- MERSİN'in Tarsus İlçesinde kurulacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma çalışmaları hızla devam ederken, bölgenin ilk etapta 5 bin, tamamlanıp hizmete girdiğinde ise 15 bin kişiyi direkt olarak istihdam edeceği açıklandı.
    Vali Ali İhsan Su’nun yönetim kurulu ve müteşebbis heyet başkanlığını yaptığı Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin mütevelli heyet ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Ruhi Koçak, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşundan bu yana kaydettiği aşamalarla ilgili olarak bilgi vermek üzere toplantı düzenledi. Koçak, Tarsus’a bağlı Çamtepe, Sağlıklı ve Kurbanlı mahalleleri sınırları içinde bulunan Tarsus OSB’nin sektör grubunu karma olarak tescil ettirdiklerini kaydetti. 
    Son 2 yılda tüm dünyadaki küresel krize rağmen ve bunun yanında ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen Organize Sanayi Bölgesi'nin 1. etabındaki bin 63 dönümlük arazi parselinin yarısını yatırımcılara sattıklarını belirten Koçak, “Bizim Tarsus OSB olarak amacımız yatırımcılarımıza en ucuz bir şekilde ve en uygun bölgede arsa temin etmektir. Şu anda bölgemizde en ucuz arazi parsellerini satan bir OSB’yiz. 2020 yılına kadar metre karesi 125 TL’den arazi sattık. Şu anda yine aynı fiyattan Mart ayı sonuna kadar yine aynı fiyattan arazi satmaya devam ediyoruz” dedi.  
    Tarsus OSB’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgede işsizliğin bitirileceğini, halkın refah düzeyinin yükseleceğini ve yaşam kalitesinin artacağına dikkat çeken Koçak, “Bölgemiz Tarsus OSB’nin de hizmete girmesiyle birlikte ülkemizin çekim merkezi olacak. Çünkü Tarsus OSB’de üretilen ürünler, deniz, hava, demiryolu ve kara yolu ile dünyanın tüm ülkelerinin geçiş noktasında bulunmaktadır” şeklinde sözlerini tamamladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow