hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus’ta çölyak hastalarına özel hizmet

    Tarsus’ta çölyak hastalarına özel hizmet
    expand

    Tarsus’ta çölyak hastalarına özel hizmet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde çölyak hastası vatandaşlara son 1 yıl içinde 60 bin 150 glütensiz ekmek ücretsiz olarak ulaştırıldı.
    Tıp literatüründe bir sindirim problemi olarak tanımlanan çölyak hastaları glütensiz gıdalar bulmada zorluk çekerken Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 61’i öğrenci 140 hasta vatandaşa son 1 yıl içinde 60 bin 150 adet glütensiz ekmeği ücretsiz olarak ulaştırdı.
    Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çölyak hastalığından ya da farklı hastalıklardan şikayetçi olup da glütensiz gıdayla beslenmek zorunda olan her vatandaşın belediyenin halk ekmek fabrikasından glütensiz ekmek talep edebileceğini söyledi.
    Glütensiz ekmek üretiminin özel bir üretim ve dağıtım süreci gerektirdiğini kaydeden Bozdoğan, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda kayıtlarının oluşturulduğunu ve kayıtlı başvurucu sayısına göre glütensiz ekmek temin edildiğini dile getirdi. Bozdoğan, "Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkanlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz" dedi.
    Ücretsiz olarak Tarsus Belediyesi tarafından glütensiz ekmek dağıtımından faydalanan çölyak hastası vatandaşlar bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu konuya duyarlılık gösteren Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow