hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus’ta ibadethanelerde temizlik

    Tarsus’ta ibadethanelerde temizlik
    expand

    Tarsus’ta ibadethanelerde temizlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- TARSUS Belediyesi, ilçe genelinde bulunan ibadethanelerde temizlik çalışması başlattı.
    Temin edilen mobil yıkama aracı ile ilçede bulunan, Camiler ve Cem Evleri’ndeki, halılar vakumlu halı yıkama makineleri kullanılarak köpüklü suyla temizlenip kurutulma çalışmalarına başlanıldı. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar daha temiz ve hijyen ortamda ibadetlerini yerine getirebilecek. İlk olarak Şehit İshak Camisi, Kırklarsırtı Fatih Cami ile Tarsus Cem ve Kültür Evi’nin kreşinin temizliğini yapan ekipler, rutin olarak diğer camilerin ve cem evlerinin temizliğini yapmak için çalışmalarına devam edecek.
    İbadethanelerin temizliğine önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptıkları çalışmaları kent geneline yayacaklarını belirtti. Başkan Bozdoğan, “Camilerimizi ve Cem Evleri'nin tertemiz hale getirmeyi amaçlıyoruz. Mobil yıkama aracı ve vakumlu halı yıkama makineleri kullanılarak köpüklü suyla yıkanan camilerdeki halılar, önce yıkanıyor daha sonra ise aynı makine ile kurulanıyor. Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ibadetlerini daha temiz ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilecekler. Mobil yıkama aracı ile hem yıkama, hem kurulama ile kent genelindeki ibadethanelerimizi temizleme çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz’’ dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow