hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus’ta minikler bilim ve teknolojiyle tanıştı

    Tarsus’ta minikler bilim ve teknolojiyle tanıştı
    expand

    Tarsus’ta minikler bilim ve teknolojiyle tanıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- TARSUS Belediyesi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik Merkezi'nde (STEM) Teknoloji ve Bilim Şenliği düzenledi.
    Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Ülker Aydın STEM'de, Teknoloji ve Bilim Şenliği düzenlendi. İki gün boyunca süren olan Teknoloji ve Bilim Şenliği kapsamında çocuklar Uzay Gözlemevi ile gezegen ve yıldızları üç boyutlu izlerken, STEM bünyesinde bulunan deney malzemelerini, 3D tasarım ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını deneyimledi. Eğitici ve öğretici atölyelerle buluşan bilim ve teknoloji meraklısı yüzlerce çocuk şenlik kapsamında eğlenerek öğrendi.
    Dünyanın hızla değiştiği bu çağda ilerlemenin en etkili yolunun bilim ve teknoloji olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Bu şenlikle bilimin ve teknolojinin çocuklarda yaygınlaştırılması, bilim ve teknoloji ile çocuklar arasındaki etkileşimin atölyelerimiz yoluyla aktarılmasını hedefledik. Bu gibi şenlikler öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim ve teknoloji atölyeleri, robotik kodlama atölyesi, mekatronik, akıl oyunları atölyesi ile bilime ve teknolojiye meraklı olan çocuklarımıza çalışma alanları oluşturmaktayız" dedi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow