hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yılmaz: Mersin'in geleceği için güç birliği önemli

    Başkan Yılmaz: Mersinin geleceği için güç birliği önemli
    expand

    Başkan Yılmaz: Mersin'in geleceği için güç birliği önemli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi başta olmak üzere kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak ilan edilen tüm yapıların turizm pastasından daha fazla payı almasını istediklerini söyledi.
    Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde yatırım yapılmasını amaçlayan bir şirket kurulmasına yönelik bir şirketin kurulacak olmasının kent turizm için önemli bir adım olarak gören, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Başkan Yılmaz, kentin geleceğine yön verecek çalışmalarda kent dinamikleriyle yapılacak işbirliğinin önemine vurgu yaparak; "Bu şehre katma değer sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.
    Başkanı Afşın Yılmaz, denizi, yaylaları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Mersin'de turizmin gelişmesi için hep birlikte gösterilen gayretin önemine değindi. Projenin lokomotifi olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini tebrik eden Başkan Yılmaz; "Bu proje, beraberlik içerisinde bir organizasyon yapabilme yeteneğinin en güzel örneğidir. Değerli Başkanlarımız da Ticaret Odası'nda yakaladıkları sinerjiyi kentin geneline yaymış oldular. Bakanımızın, valimizin, belediye başkanlarımızın destekleriyle yapılacak bu yatırıma katkı vermekten memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.
    Başkan Yılmaz,  projenin başarılı ve parlak olacağını gördüğünü ve inandığını kaydederek, "Yatırımcı, yatırım yapacak. Projenin gerçekleştirilmesinden sonraki şirketin işleyiş modeli ve tesislerin işletilme modeli bence profesyonelce işletilecektir ama şeffaf bir şekilde ortaya konulursa yatırımcının daha rahat, daha canı gönülden ve belki daha yüksek miktarlarda yatırım yapabileceğini düşünüyorum. Projenin, turizm kenti Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow