hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güldünya'nın ismi Toroslar'da yaşayacak

    Güldünyanın ismi Toroslarda yaşayacak
    expand

    Güldünya'nın ismi Toroslar'da yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 2004 yılında töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in adının yaşatıldığı Hatıra Ormanı'na fidan dikti. Yılmaz, "Bu hatıra ormanını kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadeleye atfediyoruz" dedi.
    Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda rol model olan Toroslar Belediyesi, şiddete maruz kalan kadınlara desteğini sürdürüyor. Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri ve Anka Üreten Kadın Derneği işbirliğiyle Doruklu Mahallesi'nde oluşturulan Güldünya Hatıra Ormanı'nda, şiddete kurban giden kadınların adını yaşatmak amacıyla bağışlanan 10 bin fidan toprakla buluştu. Başkan Yılmaz da Güldünya Hatıra Ormanı'nın açılış törenine katılarak şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınlar anısına fidan dikti. Fidanlara, son 10 yılda Türkiye'de kadın cinayetine kurban gitmiş kadınların isimleri verildi.
    Fidanlara can suyunu veren Başkan Yılmaz, "Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Güldünya Tören, 2004 yılında töre cinayetine kurban gitti ve kadın cinayetleri ile ilgili bir sembol haline geldi. Bu nedenle bu ormana Güldünya ismi verildi. Güldünya'nın ve kadın cinayetine kurban gitmiş kadınların ismini yaşatmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla buradayız. Bu hatıra ormanını kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadeleye atfediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow