hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar Belediyesi'nden, muhtarlıklara aylık 500 TL ayni yardım

    Toroslar Belediyesinden, muhtarlıklara aylık 500 TL ayni yardım
    expand

    Toroslar Belediyesi'nden, muhtarlıklara aylık 500 TL ayni yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- TOROSLAR Belediyesi Kasım ayı meclisinde, ilçe sınırları içerisindeki 67 mahalle muhtarlığına ihtiyaçlarının karşılanması için her ay 500 TL ayni yardımda bulunulmasına karar verildi.Toroslar Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, 7'nci Etap ve 8'inci Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülerek tüm komisyonlara oy birliğiyle havale edilirken, 3'üncü Etap, 4'üncü Etap, 5'inci Etap ve 6'ncı Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili çalışmaların devam etmesinden dolayı tüm komisyonlara bir ay ek süre verilmesi konusu da oy birliğiyle kabul edildi.
    Toplantıda belediye sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına aylık 500 lira ayni yardım yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
    Atlılar Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir'in mahalle sakinleri adına belediyeye ilettiği dilekçe değerlendirilerek, Kasım ayı toplantısında meclis gündemine getirildi. Atlılar Mahallesi'nin isminin "Sadiye" olarak değiştirilmesi talebi belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi.
    Başkan Yılmaz, halk arasında Sadiye olarak bilinen Atlılar Mahallesi'nin yeni isminin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyerek; "Mahalle sakinlerimizden gelen yoğun istek üzerine Kasım ayı toplantımızda konuyu meclis gündemimize getirdik. Atlılar Mahallemiz'in ismini Sadiye olarak değiştirdik. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
    Toroslar Belediye Meclisi'nde önemli kararlar aldıklarını ve bu kararların Toroslar'a hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz; "İnşallah 2021 yılında yeni bir sayfa açacağız. Felaketlerin, hastalıkların olmadığı sağlıklı, huzurlu bir yıl olmasını diliyorum. Meclisimizde önemli kararlar aldık. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow