hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar’da çocuklar, 'gezen sinemayla' tanıştı

    Toroslar’da çocuklar, gezen sinemayla tanıştı
    expand

    Toroslar’da çocuklar, 'gezen sinemayla' tanıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN (DHA)- MERSİN'e gelen 'Gezen Sinema TIR'ı, Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde çocuklara ve yetişkinlere açık havada sinema keyfi yaşattı.

    Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi kapsamında Toroslar Kaymakamlığı tarafından yürütülen projenin ilk ayağı Mersin Ziraat Odası Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen ile birlikte Gezen Sinema TIR'ında çocuklarla birlikte film izledi.
    İlk defa sinemayla tanışan çocukların heyecanı ise TIR'ın içine yansıdı. Başkan Yılmaz, onların heyecanına ortak oldu. Film öncesi okul bahçesinde çocuklara patlamış mısır da ikram eden Başkan Yılmaz, okulda eğitim gören özel çocuklarla da yakından ilgilendi, boyama kitabı hediye etti. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çocukların ve gençlerin kültür ve sanatla iç içe büyümelerini önemsediklerini ve bu konuda da her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
    Gezen Sinema TIR'ı, Kurdali, Mevlana ve Turgut Türkalp mahallelerinde de çocuklarla ve yetişkinlerle buluştu. Çocuklar, Toroslar Belediyesi’nin ikramı olan patlamış mısır, pamuk şeker ve gazoz eşliğinde 'Rafadan Tayfa' filmini izledi.
    Açık havada sinema izlemenin keyfini çıkaran çocuklar, film gösterimi öncesi düzenlenen müzik dinletisi, sihirbaz ve kukla gösterimi ile da bol kahkahalı bir akşam geçirdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow